(Geç) Kahvaltı, günün en güzel öğünüdür
Sabah uyanır uyanmaz yiyemiyorum - midemdeki tanrılar kurban istese de, önce güna başlamam gerekiyor. Camlar açılacak, taze hava solunacak, su içilecek, radyo açılacak, ev dolaşılacak, asayiş berkemal mi bakılacak.
Yeme işinin sosyal bir iş olduğunu zaten konuşmuştuk - yalnız yemek yemenin hem lezzeti ve yemekten alınan keyfi azaltan bir tarafı var, hem de acıklı. Yalnız tüketilen öğünün faydası da sohbetli, gülüşmeli öğünlerden daha az. Bunda anlaşalım. Günün en güzel öğününde de mutabık kalalım lütfen. Uzun, keyifli bir kahvaltı - erken başlayan, öğlene kadar devam eden, gazeteli, sohbetli, gelmek isteyenin uyandığı saatte katıldığı, tatlı, serin bir günde Pazar kahvaltısı mesela. Deniz ve çiçek kokusunun bir arada olduğu yerlerde kahvaltıla
rınız olmuştur - onu düşünün. Açık havada, uzun ve kalabalık bir masada, ömrünüz artmaz mı?
x
Böyle bir masada oturup, önce okuduğumuz ve izlediğimiz şeylerden ve dünya işlerinden seviyeli seviyeli konuşurken sonra gıybete teslim olduğumuz bir Pazar gününden küçük tarifler paylaşacağım. Kolay, çabuk, lezzetli - sohbet zamanınızdan çalmayacak kadar hızlı, keyfinizden çalmayacak kadar hmm :)
Emel Abla'nın Pankekleri
Malzemeler:
1 bardak karabuğday unu
1 yumurta
1 bardak süt
istediğiniz kadar ince kıyılmış yeşil soğan ve kırmızı kapya biber
göz kararı tuz, baharat, vb
Yapılışı:
Malzemeyi karıştırın, pankek tavasına, yumurta tavasına, tost makinesine, elinizde pişirmek için ne gereç varsa birer küçük kepçe olacak şekilde porsiyonlayın. Pişirme gereci sıcak olacak, yyapışmaz tavada yağlamanıza gerek yok. Pazar keyfim sana ne oluyor derseniz, tereyağı kullanın, elinizi de korkak alıştırmayın, siz istediniz. Afiyetle :)
Hibrid Kahvaltı Sosu
Malzemeler:
Bu tarif, üç ayrı humus tarifini keyfime göre birleştirerek oluşturduğum bir tarif. Emel Abla, Rana Teyze ve babaannemden notalar taşıyor. Bildiğiniz muhammaralara benzememesi bu yüzden.
Birkaç diş sarmısak
4-5 adet közlenmiş kapya biber (bunun yerine 2 kaşık biber salçası da olur)
10-12 ceviz
4 dilim bayat ekmek (ya da 1 su bardağı galeta unu)
1 limonun suyu
Göz kararı zeytinyağı
2 kaşık süzme yoğurt (labne de olur)
2 kaşık tahin
Bolca paprika ya da toz kırmızı biber
Yapılışı
Malzemeyi bzztlayın. Kıvamı fazla akışkansa, bir dilim daha ekmek ilave edin.
Yancı:
Çıtır sevenlere tavada ısıtılmış etimek ya da kızarmış esmer ekmek, yumuşak sevenlere taze bazlama ile öneririm (şimdi buna pita demek moda, ülkemizdeki ekmek çeşitlerini bilmediğimizden).
Günün sesi:
Radyoyu spotify'ı youtube'u kapatın. Ortam sesi bazen daha iyidir.
Yıldız günlüğü:
Burası da bugün sessiz, gündemin kahvaltıya sızmasını istemem.
Afiyetle.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler.