Hel yes!

Londra'da, Londonewcastle Depot'da 16 Eylül-3 Ekim 2010Da bir sergimsi varmış.  Dünya işlerine gömülünce olan bitenden böyle bihaber kalınıyor, bir buçuk ay önce bitmiş olsa da, ben benim gibi bihaber olanlarınızla paylaşayım-epey ilginç çünkü.

"14 Days of Food and Design from Helsinki" altbaşlığı ile duyurulan serginin formatı geçici bir restoran. Konsept için ise doğa, tasarım ve mekan bir araya getirilmiş, ortaya çıkan enstalasyon ise restoran olarak kullanıma açılmış-interaktif tasarım diyordunuz, alın işte =)


Ormandan kesilmiş dallar ve kütükler, ikinci el tabak-çanak, yine ormandan toplananlarla yapılan yemekler, eskiyen ayları kırpıp yıldız yapmalar. 
Projenin adı, HEL YES!, The Finnish Institute in London tarafından ve Antto Melasniemi liderliğindeki Finli ekip tarafından hayata getirilmiş. Ve bittabii iki ay evvel geride bıraktığımız London Design Festival 2010'un bir parçasıymış. Finlandiya kökenli tasarımcıları bir araya getiren sergi açılışı için aydınlatma üniteleri, mobilyalar ve üniformalar özel olarak tasarlanmış.
Bu yıl için kepenk kapatan HEL YES! seneye yine açılacakmış. Seneye vaktinde yakalamak üzere...
Hel Yes
Hel Yes
Hel Yes
Hel Yes

Yorumlar